1

Újszülött fotózás

A fotózás időtartama kb. 2 óra.

A legideálisabb időpont a fotózásra a baba 1-3 hetes kora között van. Ilyenkor a babák még aluszékonyak, nem ébrednek fel a kisebb zajokra, könnyen „hajtogathatók”, beállíthatók a különböző pózokba. Szinte észre sem veszik a fotózást, nyugodtan végig szundikálják.  Nem sietünk, van rá idő, hogy a fotózás előtt megetesd, elaltasd a babádat, ez az idő bele van kalkulálva.

2

Baba, gyermek fotózás

A fotózás időtartama 1 – 1,5 óra.

Célszerű megvárni a 3-4 hónapos kort, amikor már könyökölni tud, vagy a következő lépcsőfokot, amikor már ül a baba, 6 hónapos kora után.  Ilyenkor már mosolygós, ébrenlévős képek készülnek, a kedvenc ruhákban, kiegészítőkkel.

Az idő múlásával a pici gyerekek gyorsan változnak, szinte hónapról hónapra alakul a kis arcuk, érdemes megörökíteni a gyorsan múló pillanatokat.

A nagyobb gyerekeknél is próbáljunk olyan időpontot választani a fotózásra, ami alkalmazkodik a napi ritmusukhoz, amikor kipihentek, jókedvűek, pl. a délelőtti órákban.

Igény szerint lehetőség van néhány darab közös családi fotó készítésére is, de a legtöbb kép a gyermekről készül.

3new

Kismama fotózás

A „pocakos” fotók elkészítésének ideális időpontja a várandóság 6-7. hónapja.

Ekkor már szépen gömbölyödik a pocak, de még nem vagy annyira fáradékony, hogy megterhelő legyen számodra egy 1,5 órás fotózás.

A pocakod lesz a középpontban, ezért bátran válassz olyan ruhadarabot, ami a pocakodra simul, kihangsúlyozza azt.

Viszont kerüld a túl feszes, szorító ruhákat és a harsány, nagy mintákat. Egy egyszínű hosszú ruha mindig jó választás, de természetesen többször átöltözhetsz fotózás közben, így több féle stílusú kép készülhet rólad.

4

Családi fotózás

Ebben az esetben nem készülnek egyéni képek. A fő hangsúly a közös családi fotók elkészítésén van. Ha a családban több gyerkőc is van, akkor külön testvérfotók is készülhetnek.

A családi fotókon nagyon jól mutat, ha összhangban vagytok felöltözve, hasonló színű ruhákat válasszatok. Pl. Farmer – fehér színű póló, ing, blúz, fehér ruha vagy kockás ing. Kerüljétek a feltűnő nagy mintákat, a pasztell színek sokkal szebben mutatnak a fotókon, nem vonják el a figyelmet rólatok.

Persze mindenképp a saját egyéniségeteket megtartva öltözzetek fel, a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat a bőrötökben.

Igény esetén sminkest, stylistot tudok biztosítani a fotózásra.